Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 21.10.2020 година планирани се следниве  крводарителни акции:

  • со вработените во Македонски железници погонот „Влеча на возови“ - Скопје;
  • со граѓаните н Пробиштип просториите на црвен крст,спортисти;
  • со вработените во полициската станица во Струмица;
  • СУГС Васил Антевски Дрен – Скопје;