Состојба со корона вирусот во земјата за ден 23.11.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 387;

- Број на излечени – 528;

- Број на починати – 35;                                                                                    

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 23.11.2020 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 55.127;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 32.894;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 1546;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;