Печати

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 17.01.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 190;

- Број на излечени – 2009;

- Број на починати – 6;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 17.01.2021 година изнесува:     

- Вкупен број на потврдени случаи – 88.938;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 73.601;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 2.702;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Посети: 15