Печати

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 18.01.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 63;

- Број на излечени – 176;

- Број на починати – 13;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 18.01.2021 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 88.993;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 73.761;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 2.710;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Посети: 21