Состојба со корона вирусот во земјата за ден 26.02.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 554;

- Број на излечени – 210;

- Број на починати – 8;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 26.02.2021 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 101762;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 90895;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.119;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;