Состојба со корона вирусот во РСМ за ден 13.04.2021 година:
- Број на нови случаи во последното деноноќие – 1129;
- Број на излечени – 1152;
- Број на починати – 27;
Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 13.04.2021 година во РСМ изнесува:
- Вкупен број на потврдени случаи – 143162;
- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0
- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 118941;
- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 4.289;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;