Состојба со корона вирусот во Р.С. Македонија за ден 28.04.2021 година:
- Број на нови случаи во последното деноноќие – 447;
- Број на излечени – 620;
- Број на починати – 30;
Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 28.04.2021 година во Р.С. Македонија изнесува:
- Вкупен број на потврдени случаи – 151.569;
- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0
- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 131.530;
- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 4.772;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;