Од ЕВН Македонија известуваат дека на ден 18.02.2021 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:     

 • од 08:30 до 12:30 часот, корисниците од дел од улиците Истарска и Битолска (Ново Маало 1) (опш.Центар - Скопје);
 • од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од улиците Љубо Петровиќ од бр.8 до бр.14, и дел од Призренска (раскрсницата меѓу улиците Љубо Петровиќ и Призренска до бр.11) (опш.Бутел - Скопје);
 • од 10:00 до 13:00 часот, дел од корисниците на ул.Вонвардарска (извод накај терзиите) (опш.Тетово);

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 17.02.2021 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од дел од ул.Октомвриска Револуција зграда околу стакло пан, згради кон ореов лад и ул.И.Лола Рибар (Дубо пром, Мик Светиниколе, Екстра меин, Ѓоше рентген, пат за Бејтеви ниви, Стара кланица) ) (опш.Куманово);
 • од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Егејска и Радански Пат (опш.Штип);
 • од 09:00 до 15:30 часот, корисниците од селата Ларце, Добарце и Чифлик (опш.Тетово);
 • од 08:00 до 09:00 часот, корисниците од улиците Тоде Мендол и Павле Станоев (опш.Куманово);

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 16.02.2021 година (вторник) без електрична енергија ќе останат:

 • од 10:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Вратница, потрошувачите од нова населба, делот кај бензиската пумпа и мотелот и дел од потрошувачите на влезот во селото (опш.Тетово);
 • од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од Велешта - хотел Ексклузив и Насуфи Мухамед, Млин Насуф, Мотел Винца, Велешта Пилана, Плум Влаши, Млин Истрефи, Бензиска Хани и Рикавел (опш.Струга);
 • од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Октиси делот Октиси краста (опш.Струга);

Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани технички зафати во електродистрибутивната мрежа, на ден 15.02.2021 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • од 08:30 до 10:30 часот, корисницитедел од с.Горно Татеши - објектите кои се наоѓаат северно од џамијата (опш.Струга).