Од ЕВН Македонија известуваат дека на ден 08.03.2021 година, без електрична енергија ќе останат:

  • од 08:00 до 11:00 часот, корисниците од централното градско подрачје и индустрискиот дел од Македонски Брод како и селата Ижиште, Пласница, Преглово, Сланско, Дреново, Манастирец, Тополница, Девич и Грешница како и ХПП Крапа (опш.Македонски Брод);
  • од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Порој кои се напојуваат од трафостаниците 1, 3 и 5, дел од с.Џепчиште, корисниците кои се напојуваат од трафостаниците Џепчиште 1, 2, 3 и 8 и објектите кои се напојуваат на главниот пат Тетово - Џепчиште (опш.Тетово);
  • од 08:30 до 13:00 часот, корисниците од с.Горно Соње кон Крст (опш.Сопиште - Скопје);
  • од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Ниќифорово (опш.Гостивар);
  • од 10:00 до 14:30 часот, корисниците од с.Карбинци (опш.Штип);
  • од 09:30 до 15:30 часот, корисниците од с.Норово (опш.Прилеп).