Центарот за управување со кризи, во соработка Американската амбасада и Универзитетот “Џонс Хопкинс“ од САД, на 18.11.2015 во Скопје организираше меѓународна научна конференција на тема „Кризен менаџмент: Предизвици и перспективи“.  На почетокот на Конференцијата обраќање имаа директорката на ЦУК Сузана Салиу, вицепремиерот за европски прашања Фатмир Бесими, министрите за здравство и за внатрешни работи, Никола Тодоров и Оливер Спасовски и американскиот амбасадор Џес Бејли.

УПАТСТВО ЗА ПРЕГЛЕДУВАЊЕ - ДОСТАПНОСТ:

За да го погледнете видеоприлогот од обраќањата на Конференцијата, кликнете на овој  текст, реченица што ја читате, или на фотографијата од Конференцијата, долу... Инаку, текстот од  обраќањето на директорката на ЦУК Сузана Салиу е достапен во ПДФ-формат , ако се кликне на синтагмата „обраќањето на директорката на ЦУК Сузана Салиу“...

 

Дел од воведниот збор на Му
таир Максут, директор, в.д., на Центарот за управување со кризи, на состанок со претставници од Амбасадата на САД во Република Македонија, 19.02.2015

ВИДЕО ПРИЛОГ

Симулационата вежба „Поплава 2008“ во Центарот за управување со кризи беше успешно изведена...

          ВИДЕО КЛИП

Вовед во сценариото на симулационата вежба „ПОПЛАВА 2008“ во ЦУК