Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 19.03.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по наместа влажни коловози.

На ден 19.03.2021 (петок) на патниот правец А2 Кичево – Охрид, на делницата Пресека – с.Врбјани,поради изведување градежни работи (минирање) сообраќајот ќе биде во прекин помеѓу 12.00ч – 15.00ч во времетраење од 15 – 20 минути.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Патниот правец Р2332 Охрид - Ресен, преку националниот парк Галичица, затворен е за сообраќај за сите видови на возила од 15.11.2020 до 01.04.2021.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 13.03.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по наместа влажни коловози.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2021 година.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 11.03.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по влажни коловози.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2021 година.

Од АМСМ известуваат дека од 07:30 часот сообраќајот на патниот правец Велес - Градско е нормализиран.