Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 28.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по суви коловози.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 26.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по суви коловози.

На патниот правец А2 Кичево – Охрид, на делницата Пресека – с.Врбјани, денес (26.02.2021) сообраќајот ќе биде во прекин помеѓу 12.00 ч – 15.00 ч во времетраење од 15 – 20 минути поради изведување на градежни работи на пат (минирање).

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 21.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2021 година.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 18.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни  коловози.Врнежи од слаб снег се бележат во Крива Паланка, но во моментов не преставуваат пречка за одвивање на сообраќајот.Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба. Оваа обврска ќе трае до 15.03.2021 година.