Од АМСМ во 06:00 часот на ден 17.07.2017 година, добиено е известување во кое се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози.

На патниот правец Неготино - Демир Капија, на делот од Неготино до м.в.Острово, се одвива по дел од новиот автопат во должина од 4км. По овој дел сообраќајот пак се враќа на магистралниот пат Р103.

АМСМ препорачува внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Поголема внимателност е потребна низ клисурите и засеците, каде што е можна појава на одреди.

Од АМСМ во 06:00 часот на ден 14.07.2017 година, добиено е известување во кое се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

На патниот правец Неготино - Демир Капија, на делот од Неготино до м.в.Острово, се одвива по дел од новиот автопат во должина од 4км. По овој дел сообраќајот пак се враќа на магистралниот пат Р103.

АМСМ препорачува внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Поради високите температури се препорачува патување во раните утрински и вечерни часови и почести одмори, како и конзумирајте повеќе безалкохолни пијалоци.              

Од АМСМ во 06:00 часот на ден 12.07.2017 година, добиено е известување во кое се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

На патниот правец Неготино - Демир Капија, на делот од Неготино до м.в.Острово, се одвива по дел од новиот автопат во должина од 4км. По овој дел сообраќајот пак се враќа на магистралниот пат Р103.

АМСМ препорачува внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Поради високите температури препорачуваме патување во раните утрински и вечерни часови. Правете почести одмори и конзумирајте повеќе безалкохолни пијалоци.

Од АМСМ во 06:00 часот на ден 12.07.2017 година, добиено е известување во кое се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

На патниот правец Неготино - Демир Капија, на делот од Неготино до м.в.Острово, ќе се одвива по дел од новиот автопат во должина од 4 км. По овој дел сообраќајот пак се враќа на магистралниот пат Р103.

АМСМ препорачува внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Поради високите температури препорачуваме патување во раните утрински и вечерни часови. Правете почести одмори и конзумирајте повеќе безалкохолни пијалоци.