Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 08:30 часот на ден 14.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови по влажни  коловози, на некои повисоки места со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на нашите дежурни екипи. Врнежи од снег со променлив интензитет се бележат на целата територија на државата. Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

Од 08.30 часот на патниот правец Тетово – П.Шапка се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила и автобуси.

Од 00:45ч поради врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Кичево – Охрид преку планинскиот превој Пресека.

Од 21:55 часот поради врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Ресен – Охрид преку планинскиот превој Буково.

Од 19.30ч поради врнежи од снег и снежни наноси на коловозот се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Дебар – Струга и обратно.

Од 18.50ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Битола – Ресен преку планинскиот превој Ѓавато.

Од 18.30ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  М.Брод – Прилеп преку планинскиот превој Барбарос.

Од 17.00ч поради врнежи од снег и ниски температури на патниот правец Струга – Г.П. Ќафасан се воведува забрана за сообраќај на тешките товарни возила. За останатите видови на возила се препорачува задолжително носење на зимска опрема во возилата и нејзина употреба  ако  условите на патот тоа го бараат.

Од Македонијапат и АМСМ известуваат дека сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови по влажни  коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на нашите дежурни екипи. Врнежи од снег со променлив интензитет се бележат на целата територија на државата. Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

Од 00:45ч поради врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Кичево – Охрид преку планинскиот превој Пресека.

Од 21.55ч поради врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Ресен – Охрид преку планинскиот превој Буково.

Од 19.30ч поради врнежи од снег и снежни наноси на коловозот се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Дебар – Струга и обратно.

Од 18.50ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Битола – Ресен преку планинскиот превој Ѓавато.

Од 18.30ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец М.Брод – Прилеп преку планинскиот превој Барбарос.

Од 18.15ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Прилеп – Кавадарци преку планинскиот превој Плетвар.

Од 18.20ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Крива Паланка - Г.П. Деве Баир.

Од 17.00ч поради врнежи од снег и ниски температури на патниот правец Струга – Г.П. Ќафасан се воведува забрана за сообраќај на тешките товарни возила. За останатите видови на возила се препорачува задолжително носење на зимска опрема во возилата и нејзина употреба ако условите на патот тоа го бараат.

Поради врнежи од снег и ниски температури се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража.

Поради врнежи од снег, на патниот правец крак Маврово – Дебар се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила со приколка.

Од Македонијапат известуваат дека сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови по влажни  коловози, наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на нашите дежурни екипи. Врнежи од снег со променлив интензитет се бележат на целата територија на државата. Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

Од 21.55ч поради врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Ресен – Охрид преку планинскиот превој Буково.

Од 19.30ч поради врнежи од снег и снежни наноси на коловозот се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Дебар – Струга и обратно.

Од 18.50ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Битола – Ресен преку планинскиот превој Ѓавато.

Од 18.30ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец М.Брод – Прилеп преку планинскиот превој Барбарос.

Од 18.15ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Прилеп – Кавадарци преку планинскиот превој Плетвар.

Од 18.20ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Крива Паланка - Г.П. Деве Баир.

Од 17.00ч поради врнежи од снег и ниски температури на патниот правец Струга – Г.П. Ќафасан се воведува забрана за сообраќај на тешките товарни возила. За останатите видови на возила се препорачува задолжително носење на зимска опрема во возилата и нејзина употреба ако условите на патот тоа го бараат.

Поради врнежи од снег и ниски температури се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража.

Поради врнежи од снег, на патниот правец крак Маврово – Дебар се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила со приколка.

Од Македонијапат известуваат дека од 18.50ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Битола – Ресен преку планинскиот превој Ѓавато.

Од 18.30ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец М.Брод – Прилеп преку планинскиот превој Барбарос.

Од 18.15ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Прилеп – Кавадарци преку планинскиот превој Плетвар.

Од 18.20ч се воведува забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец Крива Паланка - Г.П. Деве Баир.

Од 17.00ч поради врнежи од снег и ниски температури на патниот правец Струга – Г.П. Ќафасан се воведува забрана за сообраќај на тешките товарни возила. За останатите видови на возила се препорачува задолжително носење на зимска опрема во возилата и нејзина употреба ако условите на патот тоа го бараат.

Поради врнежи од снег и ниски температури се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража.

Поради врнежи од снег, на патниот правец крак Маврово – Дебар се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила со приколка.