Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 10.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по влажни коловози.

Поради минирање, патниот правец планински премин Пресека – с.Врбјане на 10.02.2021 од 12:00 до 15:00 часот во времетраење од 30 минути ќе биде затворен за сообраќај.    

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 07.02.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по претежно суви коловози.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 31.01.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози.

Во општина Крива Паланка заради снежни наноси непроодни се следните патни правци:

  • патен правец од с. Огут – с. Нерав, отесечено село Нерав.
  • патен правец од с.Дурачка Река, м.в.Метоф -  кон с.Дренак, отесечено село Дренак.
  • шатен правец с. Мошдивњак – с. Борово, отсечено е село Борово.

ДГТ ЖИКОЛ ДООЕЛ Струмица известува дека поради рехабилитација на мост број 3 на регионалниот пат P1103, делница Лакавица-Неготино, почнувајќи од 01.02.2021 година се забранува движење на сите видови на возила, односно целосно ќе се затвори сообраќајот на овој патен правец со времетраење од 5 (пет) месеци.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 24.01.2021 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег со слаб интензитет провејува во Маврово и на планинскиот премин Стража.

Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Од РЦУК – Куманово известуваат дека на  локалниот  патен  правец с. Крилатица - с.Ранковци поради оштетување на мост (пропуст) на Крива Река сообраќајот не се одвива.