Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 20.10.2020 година (вторник) поради дефект на затварач Ф-300мм. и Ф-80мм.на ул.Ферид Бајрам пред Трудова Медицина . Со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од улица Ферид Бајрам, Трудова Медицина, Поликлиника Чаир, бул. Христијан Тодоровски Карпош, Населба Бутел 2, и со намален притисок ке бидат корисниците од населбата Чаир и Скопје Север. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 08:30 часот до завршување на дефектот.  (општина Чаир , Бутел)