Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции во со учениците и вработените од СУГС Јосип Броз Тито – во просториите на Домот за хуманитарни организации Даре Џамбаз, со граѓаните на Кочани, во просториите на Црвен Крст Кочани и со Здружение на граѓани, од Штип.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции со граѓаните на Куманово и Гевгелија како и во Средно училиште - Никола Штејн - Тетово и СУГС Никола Карев и СУГС Орце Николов – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планиранана крводарителна акција ќе има: Во Штип ДСМУ Сергеј Михајлов.
Инаку, покрај редовното крводарување во просториите на Институтот за трансфузиона медицина, крв може да се дарува и во дневниот центар за крводарување во Домот на хуманитарни организации Даре Џамбаз во Скопје, секој работен ден (од понеделник до петок ) во периодот од 08.00 до 15.00 часот.
Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се следните крводарителни акции:
- со граѓаните на Демир Хисар;
- со граѓаните на Гевгелија, Стар Дојран во просториите на општина Стар Дојран;
- во Штип, здружение на граѓани во ЦК;