Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 17.02.2021 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните на Пробиштип во просториите на ЦК, Скопје – Македонски Железници – Влеча на возови, Штип – ПЗУ др.Самарџиски во просториите на Црвен Крст и Битола печатница Киро Дадаро.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 16.02.2021 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните на Радовиш во просториите на ЦК, со вработените во ПС Струга и со вработените во ЈП Комунална Хигиена – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 15.02.2021 година (понеделник), планирани се крводарителни акции со вработените во Аџибадем Систина – Скопје и во Црквата Св.Петка, Кисела Вода – Скопје;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 12.02.2021 година, планирани крводарителни акции во Скопје – Гази Баба со граѓаните во дневниот центар во кино Маџар, Кавадарци – АД Тиквеш, Неготино – традиционална акција Свети Трифун – во Црвен Крст Неготино и Тетово – Шипковица со граѓаните (во џамијата).