Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 11.02.2021 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните од Росоман и Гевгелија како и во рибарско друштво МАК – ДАМ Куманово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 10.02.2021 година (среда) планирани се следните крводарителни акции: со планинарите од ПСК Димитар Илиевски Мурато – Битола, со граѓаните од населба Кисела Вода – Скопје во просториите на Даре Џамбаз, со вработените во ПС Велес, со вработените во ПС Струмица и со граѓаните на Валандово во просториите на Домот на Културата;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 09.02.2021 година (вторник) планирани се крводарителни акции со вработените во ПС Крива Паланка и Гранична полиција, со жителите на Берово и со членовите на Планинарско друштво Шари – Гостивар.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 08.02.2021 година планирани се крводарителни акции со вработените во Макпетрол во Скопје.