Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 05.02.2021 година (петок) планирани се крводарителни акции со вработените во РЕК Рудник - Битола и со вработените во АД Тиквеш – Кавадарци.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 04.02.2021 година планирани се следните крводарителни акции: со вработените во ПС Делчево  во просториите на ЦК Делчево,  со вработените на ПС Охрид и со членовите на Планинарско друштво Шари од Гостивар

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 03.02.2021 година планирана е крводарителна акција со граѓаните на Струмица во просториите на СТМ.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 02.02.2021 година, планирана е крводарителна акција со ЕПОИ АЛФИ – Скопје.