Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 12.12.2020 година (сабота), планирани се крводарителни акции со жителите на Градско, во Домот на културата.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 11.12.2020 година, планирани се следните крводарителни акции:  со жителите на Злетово во ОУ Кирил и Методиј и со припадниците на АРМ во касарна Илинден по повод Ден на Независен Синдикат на Одбраната.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 10.12.2020 година, планирани се крводарителни акции во: Штип.  СОУ Јане Сандански, Куманово, Ротари Клуб  и Кочани СОУ Ѓошо Викентиев  и СОУ  Љупчо Сантос

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 09.12.2020 година, планирани се крводарителни акции со вработените во ПС Тетово, со граѓаните на Радовиш во просториите на Црвениот Крст и со граѓаните на опш.Босилово.