Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 07.12.2020 година (понеделник), планирано е крводарителна акција со граѓаните во ЦК - Штип.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 04.12.2020 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните на Македонска Каменица и с.Шемшево како и со вработените во ПС Битола и со вработените и учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ во салата на „Партизан“.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 03.12.2020 година, планирани се крводарителни акции со граѓаните на Делчево, навивачка група Лозари во општината во Кавадарци и со граѓаните на Лозово во општината

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 02.12.2020 година, планирани се крводарителни акции во СОУ Кочо Рацин, Велес и со вработените од Шпаркасе Банк - Скопје;