Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 01.12.2020 година планирани се крводарителна акции: со вработените во ПС Кисела Вода и вработените во  ПС Сообраќајна во Скопје, како и со вработените во СОУ Коле Нехтенин во Штип

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 30.11.2020 година планирани се крводарителна акции: со вработените во Групација „Новоматик“ – Скопје, со вработените и учениците во СОУ „Кирил и Методиј – Охрид и со граѓаните на Пехчево во просториите на библиотеката.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 27.11.2020 година планирани се следните крводарителна акции: ПС Прилеп, АРСМ Петровец – Скопје, СУГС Арсениј Јавков – Скопје и со граѓаните на Ресен;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 26.11.2020 година планирани се неколку крводарителни акции и тоа: со вработените во Агенција за храна и ветеринарство во  Скопје, со граѓаните на Кочани во просториите  на ЦК Кочани, со граѓаните и учениците на средни училишта во Кавадарци  и со учениците во СОУ Св.Климент Охридски во Охрид.