Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 27.02.2021 година, планирана е крводарителна акција во МЗ Железара - Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 26.02.2021 година (петок) планирани се крводарителни акции со жителите на Тетово со вработените во Битола Рек Термо и Штип – Штипски спортисти.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 25.02.2021 година (четврток) планирана е крводарителна акција и тоа: со жителите на Кочани, во просториите на ЦК; со вработените во АД Окта – Рафинерија Скопје, во просториите на Даре Џамбаз и со учениците од СОУ Свети Климент Охридски – Охрид, во просториите на СТМ Охрид

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 24.02.2021 година планирана е крводарителна акција со вработените во ПС Штип, со граѓаните на Виница во просториите на Црвен Крст, со членовите на Ротари и Лајонс Клуб во Прилеп  и Традиционалана крводарителна акција во чест на Борис Трајковски во Струмица.