Од Институтот за трансфузиона медицина на Р. Македонија известуваат дека на ден 18.08.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Вевчани и со вработените во РЕК – Битола и ПС Тетово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 17.08.2017 година планирана е крводарителна акција со граѓаните на Неготино.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 16.08.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите Струмица и традиционална летна крводарителна акција во Велес.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Р. Македонија известуваат дека на ден 15.08.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Центар Жупа во Гимназијата и традиционална крводарителна акција во Новиот театар во Велес.