Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 03.08.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Делчево и со вработените во ПС Битола и во ЈСП Ѓорче Петров - Скопје.

 

 Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 31.07.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Крушево.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 31.07.2017 година планирани се крводарителни акции со жителите на Кратово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека за ден 28.07.2017 година планирани се крводарителни акции со вработените во ЈСП Автокоманда – Скопје и Битола Хепар Центар.