Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 23.02.2021 година планирана е крводарителна акција со грашаните на Крива паланка во просториите на салата Партизан.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 22.02.2021 година, планирани се крводарителни акции во Скопје – МЗ Драчево со граѓаните во просториите на КУД Китка – Драчево, АРСМ Тетово во касарна Кузман Јосифовски – Питу, Битола - Извиднички одред Компас, во просториите на СТМ Битола и Сојуз на извидници на РСМ, Скопје во Матична служба - стара.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 19.02.2021 година, планирани се крводарителни акции со вработените во АД Факом Скопје, со припадниците на АРСМ во Куманово и со граѓаните и извидниците во Кичево.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 18.02.2021 година, планирани се крводарителни акции со вработените во Аџибадем Систина и со вработените во полициска станица во Куманово.