Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 16.10.2019 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Пробиштип, во СУГС „Здравко Цветковски“ Скопје, СОЕУ „8-ми Септември“ Тетово, АРМ Штип, Влеча на возови Скопје и печатница „Киро Дандаро“ Битола.