ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 20.10.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

- од 09:00 до 13:00 часот, потрошувачите од дел од центарот на градот, хотел Оаза, Комерцијална банка и др, Прокредит банка, Тинекс, рестораните Кичен бар, Даблин и останатите дуќани и кафичи под Хотелот Оаза, сите дуќани кај Комерцијална банка-Тера Маркет, Јаја слаткара, киното и др, деловните простории на Езимит и Кјуби, станови и дуќани на ул.Ванчо Прќе од бр.16 до бр.36, станови и дуќани над Кичен Бар и др (опш. Штип)

- од 09:30 до 14:00 часот, потрошувачите од ул.Браќа Миладинови во населба Горна Чаршија, дел од ул.Мурат Бафтијари Каблирање на дел од НН мрежа (опш. Тетово)

- од 12:30 до 15:00 часот, потрошувачите од ул.Никола Парапунов згр.бр.3 со дуќани (опш. Карпош)

- од 09:00 до 11:00 часот, потрошувачите од делот на Мала Речица спроти Штуловиот Универзитет во правец на автопатот Тетово-Гостивар (опш. Тетово)

- од 08:30 до 14:30 часот, потрошувачите од Спортско рекреативен центар Голак (опш. Делчево)

- од 09:00 до 11:30 часот, потрошувачите од дел од ул.Македонска преродба, Борис Сарафов, Апостол Петков и Ѓорѓи Казепов (опш. Ѓорче Петров)

- од 06:00 до 14:00 часот, потрошувачите од дел од Илинденска (кај стрит бар), Љубашка, 4-ти Јули, дел од Максим Горки (опш. Кавадарци)

- од 10:00 до 15:30 часот, потрошувачите од дел од с.Пласница (опш. Кичево)

- од 09:30 до 11:30 часот, потрошувачите од индустриска зона ТИРЗ Тетово, фабрика Леар, с.Сараќино на влез, с.Фалише (опш. Тетово)

- од 10:00 до 14:30 часот, потрошувачите од ул.107, околните згради во Блок 82 (опш. Тетово)

- од 09:30 до 15:00 часот, потрошувачите од с.Долгаец, с.Маргари, с.Зрзе, Манастир Зрзе, Репетитори Мобимак (опш. Прилеп)

- од 09:30 до 15:00 часот, потрошувачите од с.Фалише (опш. Тетово)

- од 09:00 до 10:00 часот, потрошувачите од дел од ул.Бајрам Шабани (опш. Куманово)

- од 09:00 до 15:00 часот, потрошувачите од с.Ракитец, с.Долни Липовиќ, с.Горно Липовиќ и мв.Пожар (опш. Конче)

- од 08:30 до 14:00 часот, потрошувачите од улиците Ефтим Спространов, Трајко Иванов во 11ти Октомври (опш. Кисела Вода)

- од 09:00 до 15:00 часот, потрошувачите од ул.Штипска, ул.116, ул.Киро Ристовски Дрнц (во Пржова Бавча) (опш. Тетово)