Состојба со корона вирусот во земјата за ден 26.10.2020 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие– 247;

- Број на излечени – 321;

- Број на починати –15;

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучлно со ден 26.10.2020 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 27.199;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 18.948;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 934;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;