Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 24.11.2020 година планирани се крводарителна акции со граѓаните на Штип, во Групација Новоматик Скопје, во СОУ „Дрита“ и СОУ „Мирко Милески“ Кичево, казино „Фламинго“ Гевгелија и во СОУ „Гоце Стојчевски“ Тетово.