Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 24.02.2021 година планирана е крводарителна акција со вработените во ПС Штип, со граѓаните на Виница во просториите на Црвен Крст, со членовите на Ротари и Лајонс Клуб во Прилеп  и Традиционалана крводарителна акција во чест на Борис Трајковски во Струмица.