Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека ден 25.02.2021 година (четврток) планирана е крводарителна акција и тоа: со жителите на Кочани, во просториите на ЦК; со вработените во АД Окта – Рафинерија Скопје, во просториите на Даре Џамбаз и со учениците од СОУ Свети Климент Охридски – Охрид, во просториите на СТМ Охрид