Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се следните крводарителни акции:
- со граѓаните на Демир Хисар;
- со граѓаните на Гевгелија, Стар Дојран во просториите на општина Стар Дојран;
- во Штип, здружение на граѓани во ЦК;