Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции со граѓаните на Куманово и Гевгелија како и во Средно училиште - Никола Штејн - Тетово и СУГС Никола Карев и СУГС Орце Николов – Скопје.