Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции во со учениците и вработените од СУГС Јосип Броз Тито – во просториите на Домот за хуманитарни организации Даре Џамбаз, со граѓаните на Кочани, во просториите на Црвен Крст Кочани и со Здружение на граѓани, од Штип.