Од фирмата Мактек известуваат дека на ден 11.06.2021 година во период од 09:00 до 18:00 часот, стручниот тим на Мактек Дооел за потребите на” МОДИНГ ДООЕЛ, ќе изврши минирање на локалитетот “МХЦЕЦ” Река Лисечка - Речица2.              

На ден 11.06.2021 година (петок) во периодот од 11:00 до 15:00 часот на  Каменоломот – Глереждино – Сопиште, Скопско, фирмата МАКДРИЛ ќе изврши неколку минирања.

Од рудници Бањани известуваат дека до крајот на месец Јуни (освен во недела) во периодот помеѓу 08:00 и 10:00 часот и 12:00 и 14:00 часот ќе бидат изведени по три минирања.