Состојба со корона вирусот во земјата за ден 10.06.2021 година:

- Број на нови случаи во последното деноноќие – 18;

- Број на излечени – 31;

- Број на починати – 1;

                                       

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 10.06.2021 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 155.487;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 149.582;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 5.468;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;