ВестиПожари

Превентивни активности за заштита од пожари на Регионалниот штаб за управување со кризи Свети Николе

Превентивните активности за заштита од пожари на отворен простор на територијата на општините Свети Николе и Лозово беше спроведена во согласност со одлуката за Регионалниот штаб за управување со кризи Свети Николе каде се формира тим за превенција од претставници од повеќе институции, од раководителот на штабот на РЦУК Свети Николе, од ОВР Свети Николе, претставници од ЈП „Национални шуми“ ПШС „Шумарство“ Свети Николе, ТППЕ Свети Николе и Шумска полиција – Штип, а истата беше поддржана од општините Свети Николе и Лозово.

Паралелено овие активности се во рамките на оперативниот план за превенција од пожари на СВР Штип – ОВР Свети Николе и планот за заштита на шумите на ПШС „Шумарство“ Свети Николе и Шумската полиција од Штип. Тимот изврши посета на населените места на кои се разговараше со граѓаните за опасностите од пожарите на отворен простор, се поделија флаери и се залепија плакати, а на локалните медиуми се емитува соопштение за забраната за палење на оган на отворен простор и за опасноста од пожарите.   

Поврзани објави

Land Rover Defender Hard Top N1 на помош во Центарот за управување со кризи

Cuk Editor

РАБОТНИ СРЕДБИ ВО ЦУК ЗА КРАЕН ПРИЕМ НА СОФТВЕРОТ ЗА Е 112 ВО ДРЖАВАТА СО ЕВРОПСКИТЕ ИМПЛЕМЕНТАТОРИ

Cuk Editor

Пожар во атар на селата Брзак и Умин Дол

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе