ДИРЕКТОР

Web Administrator

Контакт

  • Адреса: “Димче Мирчев” Бр.9 П. Фах 372, 1000 Скопје, Република Македонија

  • Телефон: ++ 389 (0)2 3249-101
  • Фах: +389 (0)2 3136 226
  • е-пошта: kabinet@cuk.gov.mk

 

Стојанче Ангелов (Штип, 15 септември 1972) — претседател на партијата „Достоинство“ и поранешен генерал-мајор на специјалните единици на македонската полиција.

Ангелов е роден во 1972 година во Штип. Таму завршил основно и средно училиште, потоа во Скопје завршил Факултет за безбедност. Се вработил во МВР како приправник за полицаец во Штип. Во март 1996 почнал да работи во специјалната полиција, каде што околу една година работел како полицаец, две години бил командир на одделение, две години командир на вод, па оттаму бил преместен во Радуша, каде бил водич на сектор.

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе