Category : Вести

најнови вести

Вести

Еко-ДРР Проектот во посета на СОЗШУ “Ѓорче Петров” од Кавадарци

Cuk Editor
Во рамките на проектот за примена на “Екосистемски базирани решенија за намалување на ризици од катастрофи (Еко-ДРР)”, кој се реализира во соработка со Агенцијата за...
Вести

Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов додели Благодарница на г-дин Козу Хиројуки, Експерт на Јапонската агенција за меѓународна соработка- ЈИЦА

Cuk Editor
Директорот на ЦУК, г-дин Стојанче Ангелов додели Благодарница на г-дин Козу Хиројуки, Експерт на Јапонската агенција за меѓународна соработка- ЈИЦА за ГИС и бази на...
Вести

Одлуки за избор на кандидат по Интерен оглас број 01/2023 за унапредување на административен службеник во Центар за управување со кризи

Cuk Editor
Одлуки за избор на кандидат по Интерен оглас број 01/2023 за унапредување на административен службеник во Центар за управување со кризи ЛИНК...
Вести

Kоординативен состанок за подготовка и согледување на реалните податоци за ресурсите и за можностите на институциите за борба против пожарите на отворен простор

Cuk Editor
На иницијатива на Центарот за управување со кризи, во рамките на организираното координирање за превенција и рано предупредување, односно за намалување на ризикот од појавата...
Вести

Одржани предавања со образовните институции за превенција од елементарни непогоди во општина Кичево     

Cuk Editor
По посетата на сите образовни институции кои се наоѓаат во градот Кичево во изминатиот период тимови на ПО РЦУК – Кичево ги посетија и училиштата...
Вести

Работилница во рамките на Иницијативата за безбедност од пролиферација

Cuk Editor
Директорот на Центарот за управување со кризи, Г-дин Стојанче Ангелов присуствуваше на отварањето на Работилница во рамките на “Иницијативата за безбедност од пролиферација (Proliferation Safety...
Вести

ПОТПИШУВАЊЕ ФИНАЛЕН ПРИЕМ НА СОФТВЕРОТ ЗА Е 112 ВО ЦУК

Cuk Editor
Денеска во Центарот за управување со кризи (ЦУК), после повеќедневните работни средби со претставници на Европската Унија и на странските фирми имплементатори на Европскиот проект...
Вести

Одржани состаноци со образовните институции за превенција од елементарни непогоди на подрачјето нa општина Кичево     

Cuk Editor
Во изминатиот период, во рамките на активностите за превенција и рано предупредување кои што ги презема ПО РЦУК Кичево и согласно оперативно-планските работи за ажурирање...
Вести

РАБОТНИ СРЕДБИ ВО ЦУК ЗА КРАЕН ПРИЕМ НА СОФТВЕРОТ ЗА Е 112 ВО ДРЖАВАТА СО ЕВРОПСКИТЕ ИМПЛЕМЕНТАТОРИ

Cuk Editor
Во Центарот за управување со кризи (ЦУК), под раководство на директорот Стојанче Ангелов започнаа работните средби – процедурата за краен прием на софтверот за Системот...

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе