Сервисни информации

Електроснабдување

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 25.05.2023 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул.Стрезова (опш.Карпош – Скопје);
 • Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од улиците Брсјачка Буна и Пелагонија и околните улици (опш.Шуто Оризари – Скопје);
 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од с.Петровец, објектите после маркет Стокомак десно по улицата; Од 09:00 до 12:00 часот, хотел „Мирор“ во Петровец (опш.Петровец – Скопје);
 • Од 08:00 до 14:00 часот, корисниците од нас.Јане Сандански и од селата Зелениково, Орешани, Ново Село, Вражале, Пакошево, Смесница, Тисовица, Добрино, Дејковец, Страхојадица, Гумалево и Градовци (опш.Зелениково – Скопје);
 • Од 12:00 до 14:30 часот, корисниците од селата Мало Рувци, Алинци и Шелеврци (опш.Прилеп);
 • Од 08:30 до 13:00 часот, корисниците од ул.18ти Ноември – во близина на Полициската Станица, ул.Јордан Јорданоски – покрај Енерџи кафе) и од ул.Гоце Делчев – МАТ Кафе кон Уни Банка; Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.Гаче Гаврилоски и дел од ул.Вардарска; Од 09:45 до 14:00 часот, корисниците од селата Вруток, Печково, Горно и Долно Јеловце, Речане, Церово, Сретково и Ново Село, дел од с.Равен, Асфалтни бази и сепарации кон Премин Стража – Јефута, С-Петрол, Пелагонија и Прогрес; Од 10:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Маврово – комплекс Фортомнка кај скијачки центар (опш.Гостивар);
 • Од 08:30 до 16:00 часот, корисниците од улиците 11ти Ноември, Крушевска Република и Осогово; Од 08:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од Младо Нагоричане – маала Дртковци (опш.Куманово);
 • Од 09:05 до 11:00 часот, корисниците од Горно Врановци, Дреново, Долно и Горно Јаболчиште, Брана Лисиче и Викендици Лисиче (опш.Велес);
 • Од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од улиците Младински Бригади, Смилевски Конгрес и ЈНА и ОУ „Елпида Караманди“ (опш.Битола);
 • Од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од улиците Македонска и Илинденска, дел од ул.Осоговска и Струјовска маала; Од 12:30 до 14:30 часот, корисниците од дел од с.Моштица (опш.Македонска Каменица);
 • Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од ул.Едвард Кардељ во с.Мислешево и дел од с.Мислешево – околу каналот (опш.Струга);
 • Од 09:00 до 14:15 часот, корисниците од селата Вратница и Беловиште (опш.Тетово).

Поврзани објави

Електроснабдување

Cuk Editor

Електроснабдување

Cuk Editor

Крводарителни акции

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе