Пожари

Пожари на отворен простор

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека пожари на отворен простор вчера (12.09.2023 година, вторник) имаше вкупно 35, од коишто активни се три (3), во:

 • Општина Долнени, два (2) пожара – кај с.Рилево (каде што гори ниска вегетација, деградирана шума), с.Кошино (ниска вегетација, деградирана шума) и во
 • Општина Липково – кај с .Никуштак (ниска вегетација и нискостеблеста шума)

Изгасени се 32 пожари, во:

-Општина Петровец 1:
с.Горно Коњари (ниска вегетација)

-Општина Бутел 1:
с.Раштак (ниска вегетација)

 • Општина Карпош 1
  с.Бардовци(ниска вегетација и ѓубре)

-Општина Шуто Оризари 1:
ул Македонско Косовска Бригада (ниска вегетација)

 • Општина Битола 1:
  с.Брод(ниска вегетација)

-Општина Долнени 3:
с Пешталево (ниска вегетација)
с.Житоше( ниска вегетација)
с.Лажани (ниска вегетација)

Општина Прилеп 2:
кругот на ф-ка „11 Октомври“ (ниска вегетација и ѓубре)
с.Клепач (ниска вегетација)

 • Општина Кривогаштани 1:
  с.Славеј(ниска вегетација)

Општина Радовиш 1:
с Јаргулица ( ниска вегетација)

 • Општина Гевгелија 1:
  м.в.Сува река ( ниска вегетација)

-Општина Охрид 1:
кај градски гробишта (ниска вегетација)

-Општина Струга 2:
с.Долна Белица (ниска вегетација и грмушки)
с.Калишта (ниска вегетација)

Општина Гостивар 2:
с. Долна Ѓоновица (ниска вегетација и ниска шума )
с.Турчане (ниска вегетација)

Општина Желино 1 :
с.Добарце ( депонија)

Општина Тетово 2 :
помеѓу селата Лавци и Ѓермо (ниска вегетација и грмушки)
помеѓу селата Орвич и Ново Село (ниска вегетација и грмушки)

Општина Карбинци 1:
с.Крупиште (ниска вегетација)

Општина Кочани 1 :
с.Грдовци (Ниска вегетација)

Општина Чешиново – Облешево 1:
с. Жиганци (ниска вегетација и стрниште)

Општина Велес 1:
с.Црквино (ниска вегетација и ѓубре)

Општина Чашка 1:
с.Орешје (ниско стеблеста деградирана шума и дабова шума)

Општина Кавадарци 1:
с.Дреново (ниска вегетација и ниско стеблеста шума)

Општина Росоман 1:
с.Рибарци (ниска вегетација и ниско стеблеста шума)

Општина Куманово 2 :
с.Градиште (ниска вегетација)
помеѓу населба Карпош и с.Никуљане (ниска вегетација)

Општина Липково 1 :
с.Ваксинце (ниска вегетација и стрниште) и во

Општина Старо Нагоричане 1:
с.Бељаковце и с.Стрезовце (ниска вегетација и ниско стеблеста шума).

Поврзани објави

Противпожарна презентација – примена на нови адитиви за гаснење на противпожарен полигонот на Коузон во Скопје

Web Administrator

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе