Пожари

Противпожарна презентација – примена на нови адитиви за гаснење на противпожарен полигонот на Коузон во Скопје

Денеска, директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК), Стојанче Ангелов, заедно со претставници на институции од Системот за управување со кризи (СУК), присуствуваше на противпожарна презентација со нови адитиви за гаснење на противпожарен полигонот на Коузон во Скопје. Конкретно, беше презентирана специфицираната состојка, ,,ТРИДЕНД” (TRIDENT) адитив, што се додава во водата со којашто се гаснат пожари, на пример, на ародроми, на запалени молотови коктели при демонстрации фрлени врз полиција и за гаснење други запаливи површини и течности. Овој адитив го користеле сите специјализирани противпожарни државни единици во повеќе институции во Република Германија.

Поврзани објави

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе