ВестиПожари

Превентивни активности за заштита од пожари на Регионалниот штаб за управување со кризи Свети Николе

Превентивните активности за заштита од пожари на отворен простор на територијата на општините Свети Николе и Лозово беше спроведена во согласност со одлуката за Регионалниот штаб за управување со кризи Свети Николе каде се формира тим за превенција од претставници од повеќе институции, од раководителот на штабот на РЦУК Свети Николе, од ОВР Свети Николе, претставници од ЈП „Национални шуми“ ПШС „Шумарство“ Свети Николе, ТППЕ Свети Николе и Шумска полиција – Штип, а истата беше поддржана од општините Свети Николе и Лозово.

Паралелено овие активности се во рамките на оперативниот план за превенција од пожари на СВР Штип – ОВР Свети Николе и планот за заштита на шумите на ПШС „Шумарство“ Свети Николе и Шумската полиција од Штип. Тимот изврши посета на населените места на кои се разговараше со граѓаните за опасностите од пожарите на отворен простор, се поделија флаери и се залепија плакати, а на локалните медиуми се емитува соопштение за забраната за палење на оган на отворен простор и за опасноста од пожарите.   

Поврзани објави

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ЦУК – ЗА СИТУАЦИЈА СО МЕЧКИТЕ

Cuk Editor

Kоординативен состанок за подготовка и согледување на реалните податоци за ресурсите и за можностите на институциите за борба против пожарите на отворен простор

Cuk Editor

Одржана 49 седница на Регионалниот штаб за управување со кризи Кичево

Web Administrator

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе