Сервисни информации

Електроснабдување

ЕВН Македонија известува дека поради планирани технички зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 29.02.2024 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Багдатска бр.18 и 20, бул.Партизански Одреди бр.59 и ул.Рузвелтова(Опш.Карпош – Скопје);
 • Од 12:00 до 13:30 часот, корисниците од Средно и Горно Нерези, с.Крушопек, Жичара Средно Водно и РТВ Предаватели Водно (Опш.Карпош – Сарај – Скопје);
 • Од 09:00 до 10:30 часот, корисниците од ул.Христофор Жефаровиќ 3, 5 и 7, од ул.Пролетна офанзива и дел од ул.Радован Ковачевиќ во нас.Сингелиќ (Опш.Гази Баба – Скопје);
 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од нас.Стопански Двор, Блага Вода, дел од улицата покрај гробиштата кај Црквата Св.Архангел Михаил (Опш.Ѓорче Петров – Скопје);
 • Од 12:00 до 13:00 часот, објектите во близина на Ролопласт (Опш.Илинден – Скопје);
 • Од 09:35 до 13:30 часот, корисниците од с.Караслари, Чука, Под Чука, Бојаџиина, Штипски Пат, Манастир Св.Илија, Мотел Македонија, Ајдар, Младост, Кланица Агрија, М6 Веноле, Ве Група Веноле, Изгрев Веноле, Црквино (Опш.Велес);  
 • Од 10:20 до 15:00 часот, корисниците од селата Кутретино, Суводол и Мургашево, АБ Солар, Комуналец Демир Хисар и Манастир Демир Хисар (Опш.Демир Хисар);
 • Од 08:30 до 14:30 часот, корисниците од дел од град Тетово, објекти кои се наоѓаат во нас.Горна Чаршија(Опш.Тетово);
 • Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од с.Слатино и дел од с.Жилче и с.Шемшово(Опш.Јагуновце);
 • Од 09:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од с.Брвеница, објекти кои се наоѓаат на излез од селото кон с.Челопек; Од 10:00 до 11:00 часот, корисниците од селата Долно Седларе и Брвеница (Опш.Бервеница);
 • Од 09:00 до 12:30 часот, корисниците од Јакимовски пат во Виница – делот од Дади Компани до влез на с.Јакимово, селата Јакимово, Црн Камен и Истибања и Захват (Опш.Виница);
 • Од 08:35 до 15:00 часот, корисниците од селата Лажец, Драгош, Грашеница и Кишава, ХМС Лажец, Космофон Граничен премин (Опш.Битола);
 • Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од селата Борино, Белушино и Селце (Опш.Крушево):
 • Од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од ул.Балиндолска и дел од ул.Беличица; Од 12:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од ул.Мара Угренова и дел од ул.Беличица – област кај градинката; Од 08:25 до 15:30 часот, корисниците од мал дел од с.Добри Дол – над центар (Опш.Гостивар);
 • Од 09:00 до 12:00 часот, сите корисници кои се напојуваат од трафостаницата Макпетрол Валандово (Дим комерц, Наматекс, Технички преглед и Бензинска Макпетрол Валандово) , корисниците од јужниот дел на Валандово (Долна мала) и околу полицијата и Фарма Агрипро долна Валандово, а останатиот дел од Валандово ќе има еден краток прекин околу 12:00 часот (Опш.Валандово);
 • Од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од  дел од ул.Димитар Влахов и од ул.4ти Јули (Опш.Кичево);
 • Од 08:00 до 12:00 часот, корисниците од селата Коинце, Враготурце, Челопек и Пелинце, Пречистителна станица Коинце, Унпрофор Пелинце, Пелинце Царина и Челопек Космофон (Опш.Куманово).

Поврзани објави

Почувствуван земјотрес

Cuk Editor

Електроснабдување

Cuk Editor

Крводарителна акција

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе