Сервисни информации

Електроснабдување

ЕВН Македонија известува дека поради планирани технички зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 05.03.2024 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

-Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од МИРКОВЦИ: корисниците од с.Кучевиште, с.Побожје, с.Бродец, с.Малино, с.Танушевци, с.Брест (Општина Ѓорче Петров)

-Од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од ул.Железничка, мал дел од ул.Мара Угриновска (делот околу автобуската станица) (Општина Гостивар)

-Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од корисниците на ул. Вонвардарска (Општина Тетово)

-Од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Панче Попоски, ул.Кеј Братство единство (Општина Гостивар)

-Од 09:30 до 14:00 часот, корисниците од Дел од корисниците во месноста викана Локва (Општина Велес)

-Од 08:45 до 09:30 часот, корисниците од дел од корисниците на ул.Андон Шурков, Мирана, Пелагонија, Талкова, Младост (Општина Велес)

-Од 10:00 до 17:00 часот, корисниците од делот на Преспа од реонот м.в Црвен, па се до граничен премин Маркова нога. Опфатени населени места Црвен, Козјак, Горна и Долна Бела црква, Езерани, Подмочани, Грнчари, Рајца, Асамати, Претор, Сливница, Арвати, Крани, Штрбово, Наколец, Љубојно, Брајчино, Долно Дупени и сите индустриско-угостителски објекти во наведените реони.Мали хидроелектрани во Брајчино и Арвати. (Општина Ресен)

-Од 10:00 до 13:00 часот, корисниците од ПВПП Кит-Го Три Чешми, ПВПП ВИТ Три Чешми, ПВПП ВИЕ Таринци, ПВПП Долни Балван Фортуна, ПВПП БИХ Сарачиево (Општина Штип)

-Од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од ул. Лазар Андонов (Општина Кочани)

-Од 08:45 до 14:50 часот, корисниците од с.Брусник, Вили во околината на с.Брусник, Чифлик Винарија, ТС Шафкула (Општна Битола)

-Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од Дел од ул.Сарај (Општина Сарај)

-Од 09:30 до 11:00 часот, корисниците од дел од Марино и Белимбегово

 Краткотрајни прекини  во период од 09:30- 09:45 и од 11:00 до 11:15 на дел од   населено место Марино и Белимбегово (Општина Васил Главинов)

Поврзани објави

Крводарителни акции

Cuk Editor

Електроснабдување

Cuk Editor

Електроснабдување

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе