Сервисни информации

Електроснабдување

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 28.05.2024 година, без електрична енергија ќе останат:

 • Во период од 11:00 до 12:00 часот, корисниците од место викано Веноле. (Општина Велес);
  • Во период од 09:20 до 13:00 часот, корисниците од  објект Руен и Момин преслап во с.Блатец, Виница, Рибник Слив на патот за Берово. (Општина Виница);
  • Во период од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од улицата Илинденска ( во близина на техничкото училиште). (Општина Гостивар);
  • Во период од 09:00 до 12:30 часот, корисниците од дел од ул.„Св.Спасо Радовишки“-околу хотел Панорама, дел од ул.„Наум Наумовски- Борче“, бул.А.Македонски-корисниците од мостот до автобуската станица. (Општина Радовиш);
  • Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.Брсјачка Буна. (Општина Шуто Оризари);
  • Во еприод од 07:00 до 08:00 часот, корисниците од селата: Железница, Живалево, Туралево, Филиповци, Секулица, Татомир, Вакв, Тополовиќ, Вакв, Шопско Рударе, Коњух и Димонци.(Општина Кратово);
  • Во период од 09:20 до 13:00 часот, корисниците од с.Казандол. (Општина Гевгелија)
  • Во период  од 10:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Бучин, с.Св.Митрани, с.Врбоец, с.Милошево, с.Пресил. (Општина Крушево);
  • Во период од 08:45 до 14:30 часот, корисниците од с.Долно Оризари, Трн, Карамани , ПВПП Пелистер ИНТ. (Општина Битола);
  • Во период 10:00 до 12:00 часот, корисниците од селата: Соиче, Афино слео, Арбанашко, Длабочица, цветишница, Буковљане, Дејловце и Рамно. (Општина Куманово);
  • Во период од 10:00 до 11:00 часот, дел од корисниците од ул.ЈНА (област кон центар), дел од ул.Кочо Зози. (Општина Гостивар);
 • -Во период од 07:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Филиповци. (Општина Кратово);
  • Во период од 13:00 до 15:00 часот, корисниците од селата: Железница, Живалево, Туралево, Филиповци, Секулица, Татомир, Вакв, Тополовиќ, Вакв, Шопско Рударе, Коњух и Димонци.(Општина Кратово);
  • Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.103 во Волково. (Општина Ѓорче Петров);
  • Во период од 09:00 до 15:00 часот корисниците од с.Чегране и с.корито. (Општина Гостивар);
  • Во период од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од ул.Воин Драшковик кај СП Планет. (Општина Ѓорче Петров);

Поврзани објави

Електроснабдување

Cuk Editor

Земјотрес почувствуван во Штип

Cuk Editor

Крводарителни акции

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе