Пожари

Пожарот во општина Чешиново – Облешево е локализиран и е ставен под контрола

Пожарот кој беше пријавен во 13:11 часот, каде гореше сува трева и нискостеблеста шума и го зафати атарот на с. Соколарци – село Жиганци  према село Лепопелци – с. Врбоца и с. Рајчани општина Чешиново – Облешево е локализиран и е ставен под контрола, односно на некои непристапични места во внатрешноста сеуште жари. Денес рано наутро екипа од ТППЕ-Кочани направи обиколка за да ја види моменталната состојбаста на терен за дали ќе има потреба од дејствување.

Во гаснењето на пожарот уцествуваа ТППЕ со 4ПП возила и 12 пожарникари, ДПД-Кочани со 1 возило и 4 вработени, ШС Осогово со 1 ПП возило и 4 вработени исто така и ТППЕ-Штип во гаснењето учествуваа со 1 Џип и 5 пожарникари. По барање на градоначалникот на о.Чeшиново-Облешево, имаше гаснење од воздух со 2 хеликоптери и 3 авиона.

Поврзани објави

Пожари од 04.10.2022 година 08:30 часот до 05.10.2022 година 08:30 часот

Web Administrator

Активни пожари 12.09.2023

Cuk Editor

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе