Вести

Состанок во ЦУК на Националното координативно тело за имплементација на барањата на НАТО

Во Центарот за управување со кризи (ЦУК) се одржа состанок на Националното координативно тело за имплементација на барањата на НАТО во делот Градење отпорност, Цивилна подготвеност и Седум основни побарувања на НАТО.

Состанокот го водеше директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов, којшто истовремено е политички директор и висок претставник на Република Северна Македонија во Комитетот за отпорност на НАТО.

На состанокот, вчера попладне (12.09.2023 година), покрај претставниците на ЦУК, присуствуваа претставници на повеќе институции од Системот за управување со кризи (СУК), во својство на номинирани членови и заменици членови во Националното координативно тело.

За време на состанокот учесниците имаа можност да информираат за досегашниот придонес и истовремено да дадат конструктивни предлози и идеи за поефикасно работење на меѓуресорската работна група.

Поврзани објави

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов во седиштето на НАТО во Брисел, на состаноци за креирање на национална политика во делот на градењето отпорност

Cuk Editor

Исправка на Интерен оглас 02/2023

Cuk Editor

Презентирани сите активности коишто беа имплементирани и на терен од Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи „Eco-DRR“, поддржан од Агенцијата за меѓународна соработка на Јапонија – (ЈИЦА JICA).

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе